Sistemul Energetic Uman

Ca orice sistem viu, omul are si o componenta energetica. Existenta acesteia a fost demonstrata si studiata stiintific inca din anul 1939 prin electronografia Kirlian, cand Semion Kirlian a descoperit din greseala aceasta metoda de a fotografia aurele.

Din punct de vedere terapeutic, sistemul energetic uman este cunoscut inca din antichitate.

La nivel energetic, omul are urmatoarele componente principale:

  • chakre
  • meridiane
  • biocampuri

Chakrele reprezinta centrii energetici ai organismului, prin care acesta face schimb de energii si informatii cu mediul inconjurator. Meridianele reprezinta componentele de baza ale circuitului energetic prin organism. Biocampurie, sau aura umana, reprezinta acele campuri energetice care inconjoara un sistem viu.  Atunci cand exista o problema in organism, aceasta se reflecta si in sistemul energetic. De fapt, problema respectiva apare mai intai in sistemul energetic, si abia apoi se manifesta in fizic. Existenta anomaliilor energetice se pot observa in toate cele 3 componente principale. In zonele afectate ale corpului biocampurile vor avea gauri. De asemenea, chakra corespunzatoare organului sau zonei respective va functiona deficitar, iar prin meridianele corespondente va circula energia in mod precar. Se mai pot observa deasemenea neregularitati si la nivelul organului in sine, acesta fiind dezenergizat, iar biocampurile sale isi pierd forma optima, devenind dezorganizate.

La nivel structural, un sistem viu se imparte in urmatoarele componente de baza:

  • structura fizica
  • structura biosica
  • structura noesica

Structura fizica este, evident, cea care corespunde corpului fizic. Starea de sanatatea si de vitalitate a acesteia reflecta comportamentul organismului biologic al sistemului viu. Structura biosica corespunde mintii umane. Starea de sanatate si de vitalitate a acesteia reflecta functionalitatea la nivel psihic al sistemului respectiv. Structura noesica este cea care corespunde sufletului uman. Aceasta reflecta comportamentul la nivel emotional al individului. De asemenea, avarierea aceastei structuri preceda imbolnavirea in diferite zone ale structurii fizice.

Din punct de vedere spiritual, orice imbolnavire este cauzata de entitati de boala. Acestea se apropie de zonele cu biocampuri subtiate, si isi implanteaza programele de imbolnavire in organul sau zona respectiva.

Cum decurge terapia energetica:

Se verifica structurile componente ale sistemului energetic pentru identificarea problemelor. In primul rand, indiferent de boala, este necesara indepartarea entitatilor de boala si a anihilarii programelor induse de acestea. Se curata structurile biosica si noesica acolo unde este cazul.
Urmatorul pas este refacerea biocampurilor din zonele afectate.

Se energizeaza apoi local, organele si zonele afectate, pentru a le asigura surplusul de energie necesar functionarii corecte si insanatosirii.Se curata energetic si se regleaza chakrele ce functioneaza deficitar.De asemenea se curata si energizeaza meridianele disfunctionale.

Se stimuleaza organele care functioneaza "lenes". Se energizeaza apoi general intreg sistemul energetic al pacientului si i se amplifica biocampurile energetice pentru a ii asigura protectia necesara. Se aplica apoi metode specifice situatiei in cauza. Pentru intervalele de timp dintre terapii, se utilieaza mecanisme independente de vindecare si protejare a organului sau zonei respective. Se identifica acele  cauze ale aparitiei afectiunii si se sfatuieste pacientul spre rezolvarea cat mai eficienta a acestora. Pentru dizarmoniile  psiho-emotionale se folosesc acolo unde este cazul inclusiv meditatii specifice.

Nota: In procesul de vindecare, implicarea pacientului este fundamentala. Procesul terapeutic nu presupune doar tratarea efectelor, deoarece asta rezolva doar momentan situatia, boala putand sa reapara. Astfel, pacientul trebuie ajutat sa isi inteleaga cauzele afectiunilor, si sfatuit spre rezolvarea cat mai eficienta a acestora. De aceea, vindecarea nu este garantata, aceasta depinzand in mare parte si de pacient, de increderea lui in vindecare, in dorinta profunda de a fi bine pe toate planurile.

"Reiki Floarea de Lotus" - IASI - ROMANIA - Maestru Daniela Ionela Ionescu