Komyo Kai Reiki

Komyo Reiki Kai este un sistem elaborat de Hyakuten Inamoto. Komyo Reiki Kay impreuna cu Gendai, face parte din scoala traditionala de Reiki, cu alte cuvinte aceste doua sisteme au pastrat cel mai mult din sistemul initial Usui Reiki.

Sistemul are patru nivele, cu initiere pentru fiecare grad, dupa cum urmeaza:

Nivelul I – SHODEN
Se predau cunostinte esentiale despre Reiki si o tehnica de vindecare cu mâinile
Are loc initierea în Reiki prin “Reiju” sau “acordaje” prin care studentul devine un canal de Energie. Începând de acum energia Reiki va curge prin mâinile studentului si va fi capabil sa o canalizeze pentru el isusi sau catre altii. Aceasta înseamna studentul devine un practicant (vindecator) Reiki pentru tot restul vietii.

Nivelul II – CHUDEN
In acest nivel – Chuden (Nivelul II) Reiju, trei “shirushi” sau simboluri vor fi tranferate studentului.
Utilizând primul simbol, energia poate fi concentrata si întarita.
Utilizând al doilea simbol creste puterea de concentrare, pot fi îndepartate unele obiceiuri nedorite, programe.
Utilizând al treilea simbol vei avea posibilitatea de a vindeca prin Reiki o persoana care nu este prezenta fizic (vindecarea la distanta).

Nivelul III – OKUDEN
Okuden (Învatare profunda) este destinat pentru candidatii Profesori si/sau pentru practicantii Reiki care doresc sa-si aprofundeze întelegerea Reiki Ryoho si sa-si dezvolte cresterea spirituala. Vei explora învatarea interna a Reiki Ryoho si vei începe sa patrunzi pe o cale spirituala catre “Anshin Ritsumei” sau Satori (iluminare).
Vei primi al 4-lea shirushi sau simbol dupa ce ai primit Reiju (initierea/acordajul). Vei învata cum sa folosesti al 4-lea shirushi (simbol).

Nivelul IV – SHINPIDEN
Este nivel de Maestru Instructor, in care se prezinta modul de executare a acordajelor celor patru nivele ale sistemului.

Linie de initiere:

  • Usui – Hayashi – Yamaguchi – Hyakuten Inamoto – Daniela Ionela Ionescu (M)
"Reiki Floarea de Lotus" - IASI - ROMANIA - Maestru Daniela Ionela Ionescu