Usui Shiki Reiki Ryoho

REIKI este împartit în trei sau mai multe nivele de pregatire, dupa cum considera fiecare maestru. La fiecare nivel elevul capata noi abilitati si descopera posibilitati nebanuite ale metodei.

Gradul I în REIKI confera discipolului capacitatea de a transfera energie universala prin palme catre o alta fiinta vie (sau siesi) pentru echilibrare energetica si înlaturarea durerilor sau bolilor. Terapia REIKI consta în simpla punere a palmelor în zona bolnava. Energia universala vine din Cosmos, intra prin crestetul capului si iese prin palmele practicantului REIKI catre organismul care manifesta un deficit energetic. Efectele pot fi resimtite imediat sau dupa un timp oarecare. Ele sunt întotdeauna benefice pentru sanatatea fizica, emotionala si mentala.

Gradul II în REIKI întareste puterea emisiva a terapeutului. Acesta învata sa transmita energie universala la distanta în diverse scopuri, dar numai în beneficiul celui care primeste energia. Tehnica de gradul II permite influentarea în bine a celor din jur si înlaturarea multor obstacole din viata prin transmisii energetice.

Gradele superioare sunt cele de profesor si de maestru, în care se învata metode secrete de mare forta, dar care vor fi accesibile dupa însusirea temeinica si obtinerea de rezultate prin tehnicile de gradul I si II.

Initierea

Initierea Reiki este un ritual prin care practicantul este acordat la sursa de energie universala. Initierea are trei mari componente: cea fizica, unde maestrul efectueaza un anume ritual, cel energetic, unde se deschid anumiti centri energetici si se curata meridianele energetice si componenta spirituala, unde practicantul primeste un anumit numar de Ghizi de Lumina, o cunoastere la nivelul sinelui si daruri de la Divinitate. Toate acestea fiind oferite de Divinitate spre a evolua si a ne îndeplini misiunea personala pe aceasta planeta.

 

Linie de initiere

 • Usui – Hayashi – Takata – Furumoto – Lee Farmer – William Lee Rand – Nita Mocanu – Dorina Mocanu – Nina Butnaru – Ovidiu Dragos Argesanu – Daniela Ionela Ionescu (M)
 • Usui – Hayashi – Takata – Furumoto – Lee Farmer – William Lee Rand – Nita Mocanu – Dorina Mocanu – Victoria Mocanu Gheorghita  – Daniela Ionela Ionescu (gradul I-III)
"Reiki Floarea de Lotus" - IASI - ROMANIA - Maestru Daniela Ionela Ionescu

ISIS SEICHIM REIKI

 

Ce este Reiki?

“Metoda secreta a binecuvântarii
Vindecarea spirituala a multor boli.
Doar pentru astazi nu fii suparat si nu fii îngrijorat
Fii recunoscator si umil
Fa-ti datoria cu placere si apreciere
Fii blând cu totul si cu toti din jurul tau
Dimineata si seara, cu mâinile în rugaciune
Gândeste-te la aceste cuvinte si spune aceste cuvinte…”

Mikao Usui (fondatorul Reiki)

CE ESTE REIKI?

Autovindecarea prin Reiki determina eliminarea completa a cauzelor profunde care au favorizat aparitia bolilor. Are loc o transformare importanta nu doar in propriul sanctuar intern al existentei noastre, ci in toate relatiile ce ne sunt atasate in viata. Fiecare fiinta umana se naste cu un canal energetic care, la varsta de 4 - 5 ani, incepe sa se inchida.

Un maestru Reiki, cu capacitatile pe care le dobandeste in timpul cursului, poate sa activeze acest canal redandu-i capacitatea de a canaliza o cantitate impresionanta de energie universala prin palme. Cel initiat in Reiki, deja de la Gradul I, are posibilitatea sa faca autoterapie si terapie pe oameni, animale si plante. Un practicant de Gradul II in Reiki poate trimite energie in Univers, oriunde si oricand Vindecarea Holistica nu este posibila decat prin practici terapeutice care actioneaza pe cel putin primele patru corpuri ale fiintei.

Energia canalizata de catre terapeut este vehiculata in centrii energetici (chakre) pentru a distruge stresul, blocajele si alte dezechilibre care impiedica transferul liber de energie si informatii intre persoana si mediul exterior. Cel care se scalda in aceasta energie este curatat, revitalizat si tot mai constient de propriile sale procese mentale, ca si de cauza propriei sale boli. Aceasta terapie functioneaza indiferent daca sunteti credincios ori ateu. In momentul de fata, terapeutii trebuie sa-si dea seama ca numai cunostientizarea pur intelectuala nu este suficienta pentru deliminarea blocajelor. Doar terapiile holistice dezradacineaza diversele tulburari si cauze ale afectiunilor.

Iata cateva dintre definitiile date, de-a lungul timpului, acestui sistem:

 • Tehnica de vindecare spirituala (Mikao Usui)
 • Reiki este un sistem. Acolo nu exista nici o superstitie, doar fapte reale (Hawayo Takata)
 • Intelepciune si Adevar (Hawayo Takata)
 • Stiinta si Arta (Hawayo Takata)
 • Energia Spirituala a Fortei Vietii (rev. Joseph Sparti)
 • Reiki este Dragoste, Compasiune, Armonie, Adevar, Incredere si Lumina.

In Reiki nu veti folosi propria voastra energie, ci fluxul energiei universale a vietii, care va fi canalizat spre cei din jurul vostru prin intermediul mainilor, ochilor, suflului sau intentiei.

CE NU ESTE REIKI?

 • Nu este o religie.
 • Nu este un cult
 • Nu este o secta
 • Nu este un panaceu
 • Nu este o medicina alternativa

Este un sistem de evolutie spirituala prin care omul poate accesa Sursa Universala de energie, Duhul Sfânt. În toate sistemele existente la ora actuala pe Pamânt, oamenii vorbesc despre aceeasta energie, fie îi spun bio-energie, fie Lumina, fie prana, fie chi sau ki, ea este aceeasi. Diferenta între sisteme este modul de a prelua aceasta energie si modul de utilizare. În qi qung (chi kung/qi gong), tai chi, tao, ea este luata din atmosfera, de la stele etc. În crestinism e luata prin rugaciune, prin împartasanie, prin apa sfintita de la preot, care are acces direct la Sursa Universala (Duhul Sfânt), iar prin Reiki aveti de asemenea acces direct la Sursa.

ISTORIA REIKI

Fondatorul acestui sistem este Mikao Usui (1865-1926). El a readus aceasta practica pe Pamânt printr-o experienta avuta în anul 1922, an în care acesta a urcat pe muntele Kurama si a tinut post negru 21 de zile, dupa ce în prealabil încercase sa afle taina vindecarilor facute de Iisus Hristos. În a 21-a zi, a primit aceasta energie pe care a numit-o REIKI.

El transmite mai departe Reiki-ul lui Chujiro Hayashi, care si el transmite mai departe doamnei Hawayo Takata. Aceasta aduce Reiki-ul în America, unde instruieste 22 de maestri. Acestia au fondat societati de Reiki, iar fiecare si-a pus amprenta mai mult sau mai putin pe acest sistem, astfel la ora actuala pe lânga diferentele de la un maestru la altul mai sunt si peste 100 de alte ramuri asa zise nontraditionale sau moderne.

Oricum ar fi, este o eroare grava a sustine ca Reiki-ul meu este mai bun decât al tau sau invers. Toate functioneaza, exista însa diferente la simboluri si vibratiile la care acestea conecteaza, plus diferente la ritualul de initiere (acordaj). În rest, totul depinde de practica si de nivelul spiritual al fiecaruia.

"Reiki Floarea de Lotus" IASI - ROMANIA - Maestru Daniela Ionela Ionescu